LA INVESTIGACIÓ


Dins del projecte del Parlament Europeu Scola-Europa Els alumnes de tercer d'ESO del col·legi Escolapias Gandia anem a tractar el tema de la platja de l'Ahuir. La proposta per part de l'Ajuntament de obrir un debat al respecte de la urbanització de la platja de l'Ahuir està provocant molta polèmica a Gandia. Nosaltres tenim la intenció d'aportar més llum al debat investigant totes les opinions, la normativa europea i espanyola que afecta; fer difusió de les nostres troballes a la societat gandiana fent especial ús de les xarxes socials com Facebook, Escolàpies Europa Gandia, o twitter @escolapiesEU.


diumenge, 30 de març del 2014

Entrevista Joan Cambrils

El dijous dia 27 de febrer vam tindre el plaer d'entrevistar al senyor Joan Carles Cambrils, professor de la Universitat Politècnica de València.

En aquesta entrevista li vam fer preguntes que tractaven del cas de la Platja de l'Ahuir i les opcions que hui día té aquest projecte. Segons el senyor Cambrils, la platja de l'Ahuir té diferents alternatives, a dia de hui, desde quedar-se totalment verge fins a l'opció de fer hotels, camps de golf i vivendes. 

L'alternativa possible que ell recomana és no intervindre actualment i protegir el territori per al futur, és a dir no actuar, no fer res i esperar per actuar en un futur. El risc que existeix és que si ho transformes amb una actuació hui en dia, Gandía ja no podría gaudir de tindre una de les poques platges verges de tota la costa Mediterrania de la comunitat valenciana i perdre la platja per a sempre. Entenent que una alternativa proteccionista ara és massa car i costaria de trobar financiació.
Per tant, la opció més lógica segons el senyor Cambrils, sería deixar la platja verge mentres tant, i en un futur, una vegada ja están les idees més clares, o edificar o actuar per fer una reserva natural. 

Els principals inconvenients d'edificar-la seríen:

-La decisió que prengam, ja no es pot desfer. Si ho fem mal, ho tirem tot a perdre.
-Perdre un lloc únic
-Perdre biodiversitat
-Afectar a la imatge turística de Gandía.

A continuació, us deixem l'entrevista.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada