LA INVESTIGACIÓ


Dins del projecte del Parlament Europeu Scola-Europa Els alumnes de tercer d'ESO del col·legi Escolapias Gandia anem a tractar el tema de la platja de l'Ahuir. La proposta per part de l'Ajuntament de obrir un debat al respecte de la urbanització de la platja de l'Ahuir està provocant molta polèmica a Gandia. Nosaltres tenim la intenció d'aportar més llum al debat investigant totes les opinions, la normativa europea i espanyola que afecta; fer difusió de les nostres troballes a la societat gandiana fent especial ús de les xarxes socials com Facebook, Escolàpies Europa Gandia, o twitter @escolapiesEU.


dilluns, 10 de març del 2014

Entrevista a Rafa Durá



El passat divendres vam tenir l'oportunitat d'entrevistar l'arquitecte Rafael Durá. Actualment és el president del col·legi d'arquitectes de València i i també de  l'associació d'arquitectes urbanistes de València. Ha estat tècnic municipal de l'ajuntament de Gandia i va ser el redactor del plantejament urbanístic que afecta a la platja de l'Ahuir.

Durá ens contà, des de un punt de vista contrari a les remodelacions, totes les possibilitats de la platja, les seues millores y la repercussió que tindria si es portara a terme el projecte d'actuar a la platja. El problema actual és l'ocupació del territori extensiva que representa uns costos medioambientals molt forts, que necessiten moltes distàncies per a tindre tots els serveis i la mobilitat de les persones .

Hi han moltes propostes urbanístiques, quasi totes busquen concentrar l'edificació en altres llocs per a cubrir tota la edificació y aixi els impactes negatius concentrar-los en un sol lloc. El problema que tindria l'edificació en l'Ahuir seria la necessitat d'infraestructures, accessos...Hui en dia pensa que la platja edificada no tendria èxit ja que no hi ha demanda del sòl.


 Les tres possibilitats principals són:

Deixar la platja verge, tal i com està.
Convertir la platja en un espai protegit.
Realitzar el projecte que guanye el concurs d'idees, i així reformar la platja.

A més de la situació de la platja de l'Ahuir, vam comentar la repercussió que tindrien les possibles repercusions a la ciutat de Gandia, que segons ell diu serien nul·les. Altra qüestió que plantejàrem és si la platja necessita més hotels, la seva resposta és que en calen més però a altres llocs on tindrien un cost econòmic i ambiental molt més baix que la modificació de l'Ahuir per fer hotels.

Per acabar, Durá defineix la platja com una zona interessant, una de les zones que queden sense edificar en la línea de costa de la Comunitat, una zona de certa importància ambiental i demana que tinguen compte tot açò amb el seu tractament urbanístic.

Per a ell, la platja de l'Auir és un lloc verge i lliure i així ha de continuar




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada