LA INVESTIGACIÓ


Dins del projecte del Parlament Europeu Scola-Europa Els alumnes de tercer d'ESO del col·legi Escolapias Gandia anem a tractar el tema de la platja de l'Ahuir. La proposta per part de l'Ajuntament de obrir un debat al respecte de la urbanització de la platja de l'Ahuir està provocant molta polèmica a Gandia. Nosaltres tenim la intenció d'aportar més llum al debat investigant totes les opinions, la normativa europea i espanyola que afecta; fer difusió de les nostres troballes a la societat gandiana fent especial ús de les xarxes socials com Facebook, Escolàpies Europa Gandia, o twitter @escolapiesEU.


dilluns, 10 de març del 2014

Projectes per a la platja de l'Ahuir

Hi han 11 projectes presentats en el curs d'idees per actuar a la platja de l'Ahuir, a la web de Radio Gandia els trobem tots :
1. Marjal de l'Ahuir: Preten traslladar la edificació a la zona del sector denominat "equipaments privats", pretén lliurar els edificis de la zona de l'Ahuir. `Pretén construir parcs i carrers.


2. Argue: Edificació integrada en un gran espai natural.
 Es uneix modernitat i naturalesa. A la imatge es proposa un model residencial de baixa alçada entre arbres i piscines amb formes originals de grans dimensions. Les edificacions proposades s'articulen amb les preexistències i amb els tractaments naturals proposats.

3. Ahuir dunificat: Grans recorreguts longitudinals, que neixen dels carrers dels carrers de la platja paral · leles al mar, i que travessen la zona d'actuació de nord a sud. Recorreguts que es dissenyen en alçada, per sobre de les cobertes de les edificacions que es proposen, oferint així noves perspectives cap al mar i cap a la marjal.

4. Encuentro con l'Ahuir: L'edificació es concentra a les vores oest (carretera Natzaret-Oliva), sud (zona urbana platja) i nord (platja Xeraco), on es concentra l'edificació de menor densitat. Es deixa lliure d'edificació l'espai central per a la pràctica del golf, amb un gran llac. Proposa la continuïtat del passeig marítim de fusta entre Gandia i Xeraco, amb curioses formes que discorren entre les dunes.

5. Nius de l'Ahuir: Proposa la implantació d'unes estructures de formigó recobertes amb fusta on, a manera de nius plens d'aus que queden manifestos en les imatges, es desenvolupin les futures edificacions. Aquestes superestructures tot just toquen el territori i es resolen amb autonomia i independència d'aquest.


6. Renacimiento de l'Ahuir: Es proposa un gran especio central amb recorreguts orgànics laterals amb habitatges de baixa densitat que discorren entre espais preparats per a la pràctica del golf i parcs verds amb presència de llacs i altres estructures hídriques.


7. Ahuir sargantana:  La proposta s'estructura entorn dels vials principals. Proposa un vial central paral · lel al mar de formes corbes travessat per altres perpendiculars que, en coherència amb l'anterior també corben les seves traces. Es respecta l'existència de parcs naturals paral · lels al mar i en contacte amb la zona urbana de la platja de Gandia i proposa un ús del sòl combinant espais lliures amb equipaments.

8. Labhuir: Proposta que renuncia a l'edificabilitat. Mitjançant un esquema tipus diagrama, proposa una distribució d'usos en funció de les preexistències, concentrant l'edificació en les mateixes.

9. Marjal fractal: Construcció entrellaçada en forma de blocs alineats com si fossin els costats d'un triangle per la base discorre el viari principal, sobre el qual es concentren els accessos i aparcaments a l'edificació proposada. La resta del sector s'organitza mitjançant una malla fractal de camins que combinen verd i aigua.


10. Sinfonia de flora, aigua y fauna: S'estructura al voltant de tres zones: cap al sud, platja de Gandia, es proposa una zona hotelera d'oci i cultura, al nord, al costat de la platja de Xeraco, una altra zona hotelera que anomena de relax i salut i, a la zona central una tercera zona d'habitatges de baixa densitat. Tot això articulat amb una xarxa viària, parcs i estructures d'aigua, formant varietat de paisatges i entorns.

11. Entre marjals i dunes: La proposta concentra l'edificació a la zona central de l'actuació, precisament, com diu el lema entre marjals i dunes. L'edificació es mimetitza amb l'estructura de parcel · les del territori. Les seves formes s'adapten mitjançant girs i amplades canviants a l'exigència del parcel · lari i els camins. Cap a l'est, es concentra la zona amb major presència de l'aigua i cap a l'oest es manté l'estat original del terreny.


La  la web de Radio Gandia ha obert una votació on line per dir quin projecte agrada més. de moment sembla que el 4 i el 10 són els que més agraden, hi s'han produït moltíssimes vots, més de dos-cent mil, senyal del que interessa el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada