LA INVESTIGACIÓ


Dins del projecte del Parlament Europeu Scola-Europa Els alumnes de tercer d'ESO del col·legi Escolapias Gandia anem a tractar el tema de la platja de l'Ahuir. La proposta per part de l'Ajuntament de obrir un debat al respecte de la urbanització de la platja de l'Ahuir està provocant molta polèmica a Gandia. Nosaltres tenim la intenció d'aportar més llum al debat investigant totes les opinions, la normativa europea i espanyola que afecta; fer difusió de les nostres troballes a la societat gandiana fent especial ús de les xarxes socials com Facebook, Escolàpies Europa Gandia, o twitter @escolapiesEU.


dimecres, 2 d’abril del 2014

Entrevista a Bernardino Montserrat



El passat 14 de marc, vam tenir el gust d'entrevistar a Bernardino Montserrat, Ingenier i especialista en projectes urbanistics. 
El llarg de la entrevista el senyor Montserrat va deixar clar que ell és partidari de actuar urbanisticament a la Platja de l'Ahuir per raons diverses: la principal és que la intervenció  (acomplint tota normativa urbanística i de protecció mediambiental) seria molt possitiva per l'economia gandiana, per complementar l'ofertaturística que fa actualment la ciutat de Gandia i el que és més important, també permetria protegir i el medi ambient. potser aquesta darrera afirmació siga la més difícil d'entendre. ens ho va explicar més acuradament; 


El senyor Monserrat considera que actualment el territori està prou degradat amb construccions il·legals, amb runes, amb plantacions agrícoles abandonades, amb edificis ocupats, etc. Ell considera que una intervenció urbanística creant uns pocs hotels de luxe permetria recuperar mediambientalment tota la parcel·la. Considera que el coeficient de construcció és tan baixet que sols la construcció de unes poques edificacions de luxe permetrien que el 80 per cent del paratge podria regenerar-se i unir-lo al paratge natural de la marjal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada