LA INVESTIGACIÓ


Dins del projecte del Parlament Europeu Scola-Europa Els alumnes de tercer d'ESO del col·legi Escolapias Gandia anem a tractar el tema de la platja de l'Ahuir. La proposta per part de l'Ajuntament de obrir un debat al respecte de la urbanització de la platja de l'Ahuir està provocant molta polèmica a Gandia. Nosaltres tenim la intenció d'aportar més llum al debat investigant totes les opinions, la normativa europea i espanyola que afecta; fer difusió de les nostres troballes a la societat gandiana fent especial ús de les xarxes socials com Facebook, Escolàpies Europa Gandia, o twitter @escolapiesEU.


dimarts, 1 d’abril del 2014

Entrevista Víctor Soler



El passat dimecres 26 de març vam tindre l'oportunitat d'entrevistar a l'ajuntament amb a Victor Soler, Portaveu del Govern y Primer tinent d’alcalde d’administració, Modernització, Coordinació del Gobern y Juventud en l’Ajuntament de Gandia, a més de ser el Secretari General del Partit Popular de Gandia y vocal de la ejecutiva regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Ens conta que l'objectiu principal de la proposta municipal sobre la platja no és remodelar-la, és encetar un debat, on tota la ciutadania de Gandia puga decidir quin model de platja fer, i per tant, planificar el futur d'un dels llocs més estrategics que té la ciutat. Es duu a terme ara per a tindre un futur millor; salvaguardar els recursos medioambientals, i per a convertir-la en un atractiu económic, un generador d'economia, i així que en un futur immediat la gent puga gaudir-la.

La platja si que milloraria el turisme, si són capaços d'oferir al turista algo més que l'oferta de sol i platja, així com infraestructures i serveis. I un dels avantatges seria que un nou perfil de turista visite Gandia

Entre les possibilitats trobem qualsevol de les propostes del concurs de projectes, o deixar la platja com està, però totes aquestes idees entren al debat i són els ciutadans qui trien. El gran inconvenient és que si algú edifica es molt díficil tornar enrere, i si cometem el error de configurar mal la platja, seria molt difícil intentar reparar-lo, per aixó es tan important el debat i que no prenga la decisió només el govern.

En el debat el tema d'urbanitzar no està tancat, els membres del govern municipal són partidaris de elegir la millor proposta ja siga edificant o fer un parc natural. Però si que volen fer reformes, perqué es un recurs natural que la gent i el turista no coneixen.

Soler, sobre les propostes conservacionistes dels ecologistes i de la Universitat sembla molt d'acord, li pareixen correctes les propostes de canviar la platja sense urbanitzar, però li sembla un error no actuar en ella i deixar la platja verge molt deteriorada tal i com és.

També afirmà que hi han normatives que afecten a la platja, tant espanyoles com europees; com de protecció de la franja dunar o de protecció de les espècies, que impossibiliten la construcció en algunes zones.

Victor Soler, ex-alumne de Escolàpies va contestar a totes les nostres qüestions i ens quedem amb les seues paraules per definir la platja: tresor per descobrir.

Ací el video de l'entrevista:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada